<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

 • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
 • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
 • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
 • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
 • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
 • Utolsó 20

Friss topikok

 • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
 • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
 • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
 • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
 • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

január 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jukebox :)

Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök......ide :)CURRENT MOON

A mai nap sztorija

2009.07.09. 21:24 | külképviselet | Szólj hozzá!

A nap sztorija frissiben :)

Magyar kamionost Lengyelországban megállítja a Közlekedési Felügyelet. Törvénytisztelő gépkocsivezető honfitársunk túlvezetett, emellé még machinált is kicsit a tachográffal: megbüntetik elég keményen, ahogyan az errefelé szokás. Emberünknél nincs pénz (minek is), nem tud fizetni, ezért aztán a hatóság félreállíttatja egy őrzött parkolóba, ezzel kivonva a járgányt forgalomból, amíg ki nem fizetik a bírságot.
A szokványos eljárás szerint ilyenkor a kamiont (további súlyos pénzekért) el kellene vontatni a parkolóba, merthogy csak így biztosítható 100%-osan, hogy tényleg odamegy. A területi alapon illetékes kijelölt hatósági parkoló tulaja azonban - tisztán humanitárius megfontolásból természetesen - elvállalja, hogy elmegy az ellenőrzés színhelyére, és elvezeti a kamiont a parkolóba, ne kelljen vontatni. El is vezeti emberünket az őrzött parkolóba, majd - szintén merőben humanitárius hozzáállása bizonyítékaként - a mintegy 4 km "felvezetésért" felszámol kb. 100 Złoty (~6500 Ft.) költséget. A filantrópia áradatát pedig azzal teljesíti ki, hogy - mivel kamionunk autószállító, platóján 6 személykocsival - a parkolási díjat 1 teherautóra és 6 személyautóra számítja fel, merthogy ő ugye azokat is őrzi, akkor is ha a platón vannak. A teljes összeg így 620 Złotyra (több, mint 40.000 Ft) rúg, egy napi parkolásért.
Kamionosunk azonban erről még mit sem tud - másnap, miután kártyájára megérkezik a bírságra való pénz, bemegy a városba, felveszi, kifizeti a bírságot, visszamegy a kamionhoz, és próbál továbbmenni. Ekkor szembesül az emberbaráti parkolási és felvezetési díjjal. És azzal a ténnyel, hogy - megintcsak - nincs nála annyi pénz. A cég ugyanis fillérre csak a bírságra valót küldte ki neki, mert ugye minek több. Emberünk konzultál a cégével. Eredmény: ez a díj felháborító (ami színigaz), pénzt utalni és felvenni túl sok időbe kerülne, és közben csak nőne a díj (szintén színigaz), késésben van a fuvar (biztos), konklúzióként - távozzunk fizetés nélkül (ami azért már vitathatóbb egy fokkal).
Ami még vitathatóbb: kamionosunk körülnéz, észleli, hogy a telep kapuja épp nyitva van, valaki épp jön be vagy távozik. Nosza, kamionba be, indítás, padlógáz. Kamionunk (platóján a 6 személygépkocsival) nagy porfelhőt kavarva, csikorgó kerekekkel kilő a telepről - közben a telep szerencsétlen portását, aki a kapuban állva és karjait lengetve próbálja a fizetés nélkül távozó járművet feltartóztatni, csak egy villámgyors halálugrás menti meg a kamionnal való rendkívül közeli érintkezéstől. A portás elterül a porban, a kamion pedig kiront a főútra, és tolja ezerrel Litvánia (és a remélt biztonság) felé.
A telep humanitárius gazdájának minderre természetesen eldurran az agya, riasztja a rendőrséget, majd maga is kocsiba pattan, és indul az üldözés. Hamarosan becsatlakozik a szirénázó rendőrkocsi, és a teleptől kb. 30 km-re sikeresen feltartóztatja a kamiont.

Ezen a ponton aztán jön az utolsó menedék: a sofőr hívja a céget, a cég meg a konzult. Hogy milyen csúnyán bántak az ő dolgozójával, a konzul csináljon valamit.

Hát most ha nekem bárki a kedves olvasók közül meg tudja mondani, hogy kedves magyar kamionsofőrünk (valamint vele egyetértésben cselekvő otthoni főnökei) és a filantróp lengyel parkolótulajdonos közül ki a nagyobb svihák, annak etikatudományi fokozatot javaslok majd. Várom a véleményeket. :)

Még szerencse, hogy az efféle költői kérdéseket nem a konzulnak kell eldöntenie. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr31237179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: konzuli