<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Új ágy, vééégre!! :)

2009.04.10. 00:09 | külképviselet | Szólj hozzá!

Egy mezei diplomata megpróbáltatásai az egészséges alvás érdekében. :s

Kezdődött a dolog ott, hogy kb. másfél hete egy reccsenéssel megadta magát alattam a szolgálati kecóban a kincstári ágy faszerkezete. Jeleztem a problémát az illetékes kolléganőnek, aki közölte, hogy van a bútorraktárban egy nagy ágy, amit most visznek épp ki a rezidenciára, és feszabadul az, aminek a helyére ezt teszik, az mehet hozzám, holnap. OK. Másnap aztán kiderült, hogy az ágy ugyan elment a rezire, de a másik nem szabadult fel, mert nagyköveték úgy döntöttek, hogy maradjon az is, egy másik szobában. Ezáltal a rezin jelen állás szerint 3 franciaágy is van - nálam maradt az egy összeroskadt.
Új ágyra nekem természetesen nincs keret, úgyhogy B verzió: Zbyszek, a gondnok, kijön hozzám, megszakérti, ha lehet megjavítja. Ha nem javítható, akkor majd gondolkodunk. OK.
Ez a terv némi csúszással járt, mert vagy Zbyszeknek volt dolga (főleg a rezin), vagy én nem tudtam elmenni, ügyfélfogadás vagy egyéb hivatalos teendők miatt. Úgyhogy másfél hétig aludtam ferdén, egy félig összedőlt ágyon, amíg ma délben végre el tudtunk jönni hozzám Zbyszekkel. Zbyszek megszakértette az ágyat (amint leszedtük a matracot, alatta a faszerkezet léceire hullott szét :s), és közölte, hogy menthetetlen, és amúgy is, ez az ágy 3 különféle ágy darabjaiból lett összerakva, az ágyneműtartó, a fa derékalj és a 2 matrac más-más ágyból származik, az egész nem volt rögzítve, összevissza csúszkált (amit jó ideje tapasztaltam már magam is), és ezért tört végül össze.

Király.

Zbyszek mint gondnok viszont - ismervén az erőforrásokat - legalább tudott valamit mondani. (Ha a Zsuzsa, a gazdaságis kolléganő "akkor majd gondolkodunk"-jára vártam volna, még egy hét minimum eltelik, mert csak az ünnepek után jön vissza szabiról, de gyanítom, hogy még tovább aludtam volna a padlón vagy a kanapén.) Zbyszek emlékezett, hogy a kövin a bútorraktárban van 2 heverő, azokat ha egymás mellé tesszük, talán jó lesz. Ha meg nem, majd körülnézünk a régi kereskedelmi képviselet bútorraktárában, mert ott mintha lenne egy franciaágy, csak szétszedve. (A gazdaságis kolléganő ez utóbbit nem említette mint lehetséges megoldást.)
OK. Kövire el - a 2 heverőt buktuk, mert olyan volt a kialakításuk, hogy ha egymás mellé teszem őket, kb. 20 centis rés lett volna köztük. OK, irány a kerki. Ott aztán meg is találtuk a szétszedett franciaágyat - nagyságrendekkel jobb állapotú és szebbnek tűnő darabot annál a roncsnál, ami nálam 5 éve szolgált. (Zbyszek szerint az előző rezidenciáról érkezett - ez sok mindent megmagyaráz. :)) Zsuzsa telefonon már jobban emlékezett: "ja persze, a fehér ágy, hát mondtam már hogy azt viheted ha akarod". Persze, mondtad... De lényeg hogy van ágy! :)
Úgyhogy ágy (darabokban) kisbuszba bepakol, nyomás haza, ágyat felhord, régi ágyat szétszed, lehord, kisbuszba beügyesked (tetris 2009 :)), új ágyat összerak, irány a kerki, régi ágyat kipakol. Az egész délután elment vele, de megérte: ahogy ezt a postot befejezem, már dőlök is bele a szép új ágyikóba, mmmm.... :)

Jó éjt! ;)

Ui: valahol vérgáz ez az egész. És még a diplomatákat irigyli a fél világ, ki tudja mit képzelve, hogy mi itt arany csaptelepes márvány mosdóban mosunk fogat... :s

Ui2: ha már volt kisbusz, elvittem Kinc bringáját megcsináltatni a bringaszervízbe: pedálcsere, majd (miután kiderült hogy ilyen pedál nincs) teljes meghajtás-csere: 15 perc, 120 pénz (~7800 Ft.) Pesten ez mennyibe (idő és zsé) lenne, tudja valaki?

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr31056926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: diplife
süti beállítások módosítása