<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Sitt

2009.08.13. 19:13 | külképviselet | Szólj hozzá!

Megvolt ma a látogatás a sitten Grójecben, remélem az utolsó most már, és több nem esik be a külszolgálatomból hátralévő kemény 6 napban. Hát, nem volt egy álom.
Grójec egy kis lyuk Varsótól mintegy 50-re. Odamenet kissé aggódtam, hogy hogyan fogjuk megtalálni az ügyészséget és a dutyit, mert nem volt nálunk GPS (a követségit elvitte magával a főnök). Hát mint kiderült, nem kellett nagyon aggódni: a városka egyetlen nagyobb főutcája tartalmazta mindet, csak azért volt más a cím, mert az illető utca a központi tértől két irányba két különböző nevet visel. A dutyit egyből megláttuk amint behajtottunk a városba, majd némi kérdezősködés után (by Lajos) az ügyészséget is.
Hát, ha valaki bekötött szemmel hoz be az épületbe, könnyen lehet, hogy az ügyészségről hittem volna azt, hogy a karcerben vagyok. Az egykor jópofa kis kúria reménytelenül leszottyadt állapotban van, kívülről hullik a vakolat, belül a Kádár-kori BM-et idéző lambériával borított falak közt a folyosókon selejtezett szakadt szocreál íróasztalok állnak aktákkal telerakva. Az irodák berendezése és felszerelése kifejezett szánalmat ébresztett bennem azon szerencsétlenek iránt, akik mindennapi munkájukat ilyen nyomasztóan '70-es évekbeli díszletek közt kénytelenek végezni.
Mindemellett a kisvárosi hivatalok krónikus pletykafészek-jellege messzemenően igazolást nyert itt: már a portás bácsi a bejáratnál tudta, hogy milyen ügyben járunk és kik vagyunk. Biztos nem mindennap érkezik hozzájuk konzuli delegáció. :) A papírok már készen vártak, amin nem is lepődtem meg, azon viszont igen, hogy miközben vettem át őket, csörgött a telefon: a helyi rendőrség illetékes nyomozója volt, hogy "hallotta hogy épp ott vagyunk", úgyhogy ott próbált - sikerrel - utolérni, és kérte, hogy  rablátogatás után nézzek be hozzá is a rendőrségre. Hát ez már tényleg nem semmi...
Ezek után bementünk az ügyfélhez (Timit, a gyakornoklányt vittem magammal, hadd tanuljon élesben ha már itt van :)), és ez teljes csőd volt. A pasas egyértelműen tudott magyarul, de ugyanilyen egyértelműen elmebeteg is. Én nem vagyok ugyan szakember, de nem hiszem el, hogy ilyen tökéletesen lehetne tetteni az elmebajt. A pasas teljesen kommunikációképtelen volt, semmi infót nem tudtam kiszedni belőle, sem magyarul, sem lengyelül. Egy idő után fel is adtam, semmi értelme nem volt a dolognak.
Utána még tárgyaltunk a rendőrrel is, aki - mint kiderült - az egyik ügyésznő férje, nyilván ezért volt olyan jólinformált. Egy ilyen kisvárosban úgy látszik könnyen biztosítható a bűnüldöző hatóságok zökkenőmentes együttműködése és a gyors, hatékony és közvetlen információáramlás. :) A dolog annyiban hasznos volt, hogy jutottunk néhány plusz információmorzsához, ami mondjuk önmagában elég kevés, de támpont lehet az otthoniaknak. Ezt kapták tőlem búcsúajándékba, merthogy ezt az ügyet már az utódom fogja befejezni. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr21309644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: konzuli
süti beállítások módosítása