<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Élek még! :)

2008.11.05. 15:20 | külképviselet | Szólj hozzá!

Itt vagyok újra, bár ezúttal még a melóból írok, mert otthon csak jövő héttől lesz net.

Címszavakban: csütörtök költözködés egész nap, péntek ügyfélfogadás (egy ideiglenes útlevéllel, ami rengeteg adminisztráció), aztán régi lakás átadás-átvétel, majd pakolás, edzés. Szombat egész nap pakolás, vasárnap délelőtt látogatás Skierniewicében Kinc családjánál, temetői látogatással és nagy családi ebéddel, délután pakolás. Hétfőn meló, pakolás, edzés. Tegnap meló, spontán éttermi vacsi Kinccel ("Roma" étterem a Belwederskán, "kajálda guide" beszámoló és fotók később), aztán - mi más - pakolás, természetesen. A melóban közben egy újabb haláleset, vízumok, útlevelek, most meg miniszterelnöki látogatás, vagyis a követségi állomány szempontjából rohangálás mint pók a falon, és állandó, azonnali megoldásra váló hülye problémák felmerülése. Még jó, hogy a konzulátust az ilyesmi kevésbé érinti. :)

Az új kecó alakul, de egyenlőre elég spártaiak az állapotok. A régi lakásból a bútor egy része a követségi raktárba ment (abszolút nem passzolt volna színben a fekete bútor az új lakás színvilágához), és helyette a raktárból érkezik ugye majd új az új kecóba. A szállításkor viszont nem hoztunk át elég bútort, és ez kissé későn derült ki, úgyhogy kellene hozni még - de a nagykövetségi kisbusz egész héten foglalt a delegációk miatt. Úgyhogy bútor csak a jövő héten lesz, addig a cuccunk egy jelentős része dobozokban marad. Amit lehetett viszont kirámoltunk. A konyha már teljesen kész, a nappaliból és az ebédlőből már csak pár apróbb bútor hiányzik, viszont a hálószoba még szinte üres, dobozok és táskák sorakoznak benne a falak mentén... :s Na de látszik legalább a fejlődés. Persze kiszóródott néhány csontváz is a szekrényből, pl. kiderült, hogy a fürdőszobában a tükör fölött a falból elegánsan kilógó vezetékben vidáman és aktívan szaladgál a 220 ahányszor fel van kapcsolva a villany (pont olyan helyen, ahol ugye benne van a pakliban, hogy vizes hajú emberek állnak majd közvetlenül alatta), és a tulaj által ott hagyott, oda szánt lámpát (amit "csak fel kell csavarozni") nem lehet oda rögzíteni anélkül, hogy az ember szétfúrná a csempét. Na de ez a tulaj problémája most már - meg is ígérte, hogy hétfőn megcsinálja, amikor jön a netesekkel együtt. +lássuk.

Holnaptól hétfőig ismét nem leszek (leutazom az általam kezdeményezett és évek alatt végül sikerrel összegründolt magyar-lengyel kisebbségi cserkészkonferenciára, szinte el sem hiszem hogy összejött!), hétfőn pedig jönnek otthon beinstallálni újra a netet, úgyhogy onnantól újra naprakész leszek, ha minden jól megy.

Ja és 3 napja iszonyat fáj a hátam egy helyen, fene tudja mitől... :s

Addigis szép hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr81751458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: általános konzuli költözködés
süti beállítások módosítása