<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Helyzetjelentés

2009.01.29. 17:53 | külképviselet | 2 komment

Nem emberek, nem vitt el még a mentő a gyomrommal, semmi gond! :)
Csak épp alig történt valami az utóbbi napokban, leszámítva hogy a meló után otthon ültem és teát ittam, illetve rohangáltam WalaChova :)

Ma viszont megint volt egy "diplomatic lunch", ezúttal a Samira étteremben, ami szintén libanoni, mint a le Cedre, csak kissé alacsonyabb kategória, mind árban, mind környezetben - ízben szerencsére nem annyira. Eleve, tulajdonképp nem is egy étteremről van szó, hanem egy keleti és vega élelmiszert árusító bolt, ételbár és étterem kombinációjáról. A lokalizáció közelíti a borzalmast: a házszám szerint elvileg az al. Niepodległości mellett van, de onnan egy mellékutcába befordulva lehet csak megközelíteni, ahol hamarost elfogy az aszfalt, és repedezett betonlapoknak adja át a helyét, majd az egész bekanyarodik a Nemzeti Könyvtár háta mögötti szennyvíztisztító mögé, és egy gumis műhely telepén ér véget - na ott található a "zojjektum" is, közvetlenül a gumis mellett. Parkoló kb. 5 kocsira van, az amúgy takaros épület pedig úgy fest a leszottyadt környezetben, mint frakkos lakáj a csövestanyán. Belépve elsőként azzal a kissé gagyi megoldással szembesülünk, hogy a boltot csak az étterem-részen át lehet megközelíteni. Miközben ebédeltünk, babakocsit toló (termetes) anyukától kezdve ápolatlan, közel-keleti küllemű, szőrös fószerek kisebb csapatain keresztül magáig Kabalanig :) mindenki keresztülvonult rajtunk. (Kabalan végül - mint kiderült - csak holnap utazik haza.) A további benyomások már kedvezőbbek: üvegfalak (mögöttük dombocska, rajta a szennyvíztisztító téglafalával - a kissé mord kilátást néhány kis fenyővel és az ablakok elé aggatott díszekkel, többek közt egy óralappal próbálják oldani), jópofa bőrfotelek és egy fokkal kopottabb, de "mégelmegy" kategóriás székek, fehér abroszok (melyek igen jótékonyan lepleznek egy sor eléggé kopott asztalt).

A mi nagy asztalunk körül tizennéhányan gyűltünk össze, a háromtagú szervezőbizottságból csak Jason (USA) jelent meg, és nagyon erős volt az angolszász vonal: Jasonon kívül 3 brit és egy ír kolléga is jelen volt. Emellett elmondhatom, hogy 5 éves ittlétem óta először találkoztam nem protokolláris közösségi rendezvényen kínai diplomatával. Ilyen még nem volt... :)

Ami a kaját illeti, én egy libanoni lencseleves + grillezett hústál rizzsel és zöldséggel kombó mellett tettem le a garast, mindezt leöblítve egy pohár mangólével, és nem is bántam meg. A kaja minőségére nem lehetett panasz, miként a rendkívül gyors és kedves kiszolgálásra sem. Az ár középkategóriás: mindez 48 (vagyis gyümölcslérevalóval [hehe] 50) pénzembe volt, ami azért nem egy gyorsétkezde árfekvése, jó mondjuk annál ez azért jobb. (Meg aztán Jason van akkora sznob hogy ennél olcsóbb helyre ne szervezzen dips lunch-ot :D)

Összértékelés: *** (nem esek hasra, de azért OK)

Este pedig újabb bál előkészítő megbeszélés következett, én + 6 különféle korú tyúk, hát képzelhetitek, az expeditivitás az egeket verdeste. :s Margittal néha egymásra néztünk, amikor a többi nő a huszonhatodik mellékvágányra térve épp azon vitatkozott, hogy a palacsintatészta mennyire vastagon jó, de hát most mire számítsunk. Ha valahol összejön 5 nő, ráadásul súlyosbítva azzal, hogy mind külföldön élő magyar, akiknek alapjáraton olyan túl sok lehetőségük magyarul kotyogni nincsen, hát nyilván ki fogják használni a kínálkozó alkalmat. De végülis többszöri határozott közbelépés árán sikerült a dolgokat (elég széles, hehe) mederben tartani, és végezni röpke másfél óra alatt. Annak idején a csapatban mindezt kb. 20 perc alatt zavartuk volna le. :s

Aztán haza, Kinc felszed, Mallba el, bevásárol, haza. Szerencsére sikerült Kincet lebeszélni egy Hamurabbis "sałatka szefa" elfogyasztásáról. Viszont a szokásos benzinkúti capuccinoról nem. De ennyi még belefér. :)

Most meg Mafia Wars!!! :D Status: 11th level, 12 members. Nem rossz, 3 nap alatt. Kinccel ma a facebookon és msn-en agitáltunk akit értünk, hogy reggeljenek (mai "áldozataim" Karesz és Dani, Kincé többek közt Andy és Patrik). Kedves ismerőseim, plííz, regisztráljatok a facebookon és gyertek don Giovanni Gatto papa maffiájába! :))))))

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr87910672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kin(c) 2009.01.30. 00:04:47

igen, tessék Kin maffiájához is csatlakozni!! :)

V.E. 2009.01.30. 19:15:37

A "zuhanó repülőben" más problémák vannak, de szerencsére még nem vagyunk ebben a helyzetben, úgyhogy MINDENKIT MEGÉRTEK, és örülök, hogy ezek szerint jól vagytok, és csak a normál menetrend szerint "esz benneteket a rozsda". Minden nap, és minden étterem, minden kaja ajándék. Ehhez képest örülök, hogy jól vagytok. Az évődés normális, vagyis minden O.K. Pussz.....
Címkék: diplife kajálda guide
süti beállítások módosítása