<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

ParaPéntek

2008.04.11. 21:59 | külképviselet | 3 komment

Emberek, totál le vagyok fáradva.
Ráadásul nem túl nagy eredménnyel, mert a mai kerületi bajnokságban a kemény 9. helyet sikerült elcsípnem. Ha ma is sikerült volna levernem Michałt mint szerdán, akkor 6. lehettem volna. Nem sokon múlott: 4-4 után volt még egy szimultánunk, és csak utána vitt be egy találatot, amivel nyert. Így a 10 csörtémből csak 3-at nyertem meg, 4 már elég lett volna a 6. helyre. 3-at viszont 3-an is megnyertünk, és ebből a háromból nekem volt a leggyengébb találati arányom. Mindegy, ez van. Panaszkodni így sincs okom. :) Amúgy meg egy ilyen bajnokság ugyanannyira társasági esemény is, mint sportesemény. Egy csomót lehet ilyenkor hülyülni. :) És most tényleg majdnem mindenki ott volt, eljöttek olyanok is, akik nem indultak, csak a társaság kedvéért.

Az imént pedig meglepve olvastam a neten, hogy a Crulic-ügy (lásd a tegnapi postot) további hullámokat vet: a román külügyminiszter tényleg belebukott, ma beadta a lemondását. Nem ártana itthon és otthon is példát venni róla: így kéne egy miniszternek eljárni, ha az ordító inkompetencia a tárcája háza táján tragédiához vezet. Nem gondoltam volna, hogy valaha is Romániát kell majd példaként állítanom remek politikai elitünk elé, ebből is látszik hová jutottunk... :s (Sajtólink itt.)

A hivatal dolgairól annyit, hogy ma a határőrség és a rendőrség összevonásából összehozott hibrid (nem is tudom mi a hivatalos neve, határrendőrség? segítség! :)) egy remek lépése miatt kellett ügyintéznem: egy iraki (!) állampolgárt engedtek belépni Ferihegyen a schengeni terminálra, úgy hogy nem volt semmilyen schengeni se magyar vízuma, még reptéri tranzit sem, csak egy lengyel LTV-je. Ez még hagyján, leellenőrizték, regisztrálták, és méltányosságból beléptették a másik terminálra (átszállt Varsó felé), de az LTV-jét viszont nem pecsételték le a beléptető bélyegzővel. Később persze itt Varsóban sem pecsételte le senki, mert ugye a schengeni övezeten belülről érkezett ide. Amikor pedig már itt Varsóban igazoltatták, és megmutatta a "szűz" lengyel vízumot, teljes joggal kérdezte tőle a lengyel hatóság, hogy akkor hogyan került is ő  tulajdonképpen egyáltalán ide, ha nem léptették be sehol? Amikor elmondta, hogy Pesten léptették be, akkor meg az agyas fakabátok hozzám küldték, hogy pecsételjem le neki én a vízumát. Mintha a konzulátuson lenne ferihegyi határőrségi beléptető bélyegző, a konzul pedig fejből tudná mindenkiről, hogy hol és mikor lépett be Magyarországra. Végül hosszas telefonos és e-mailes utánanézegetések és ellenőrzések után egy igazolást tudtam adni neki, hogy Ferihegyen lépett be, csak elfelejtették lebélyegezni, bocsi...

Kicsit ciki néha amikor ki kell álljak az ügyfél elé, hogy bocsi, igaza van, elcseszték a kollégák... :s

Ui.: A NeoCounter szerint Németország holtversenyben Luxemburggal dobogós. Kinc és Bálesz kitesz magáért :). Aktivizálódik Belgium is (hajrá hugi! :)), a londoni, new yorki és nairobi kollégáknak pedig üzenem, hogy nyugodtan kommenteljenek is, itt a blogban, arra való a "hozzászólások" link, hogy ne e-mailben kelljen kommentelni. :))
Ui2: aki esetleg nem tudná honnan származik a cím, kattintson ide. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr12421838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kin(c) 2008.04.12. 10:24:57

Naaaa, Nariii, adjal meg nekunk egy kis fuveet!!! :D ;P

V.E. 2008.04.12. 11:37:39

Jó, hogy ker.bajnokság és nem a kínai olimpia (több szempontból is!!!). Egyébként az utolsó hely is hátulról nézve az első. Fel a fejjel!

Kin(c) 2008.04.13. 18:23:22

mar van blogom, koborkinc.blog.hu, nem tudom milyen gyakran tudok irni ra amig nincs netem de most fenn van par poszt szabad kommentelni, sot...
Címkék: sport közélet általános konzuli statkó
süti beállítások módosítása