<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

vödörkommandó

2008.03.25. 12:39 | külképviselet | 2 komment

Voltunk tegnap Renével - szokás szerint - locsolkodni a csapattal, mint ahogy minden évben, amikor itthon vagyunk Húsvétkor. Idén mondjuk a sokéves átlagnál kevésbé voltunk drasztikusak, tekintettel az időjárási viszonyokra (vagyis a csikorgó hidegre), de azért így is jó buli volt. Reggel 8-an indultunk el 2 kocsival, később még páran csatlakoztak.
Egy kiscserkészlánynál kezdtünk Csillaghegyen (rommá áztatva), majd folytattuk Bálesz barátnőjével, aki először esett áldozatunkul, meghatóan naivan jött ki a ház elé amikor kihívtuk. Mondanom sem kell, szintén ronggyá áztattuk.
Következő áldozatunk Jedit volt, akivel a locsolások történetében először odáig elmentünk, hogy - írd és mondd - meleg vízzel locsoltuk meg. A bolt tulajdonosa ugyanis, ahova bekéredzkedtünk vizet vételezni, humanista volt - amikor megtudta milyen célra igényeljük a vizet, meleggel töltötte fel a vödreinket. Jeditet természetesen eláztattuk, Jam - akivel az utcán találkoztunk - segített elintézni a húgát. :)
A következő helyszínen, Rakovszkyéknál, elvileg az egész Kaktusz őrs várta volna testületileg a locsolást. Behibáztak, mert előbb értünk oda: először szétáztattuk a 3 nővért helyben, majd némi várakozás után a többi 3 csajt is, akik később futottak be. Itt már némi ellenállás is mutatkozott, amikor távozni készültünk, az emeleti ablakból indítottak ellentámadást. Balszerencsémre épp én léptem ki elsőnek a házból, és épp a vödröket rendezgettem, amikor becsapódott az első adag víz - szerencsére nem céloztak jól, mellém öntötték, és csak a kabátom széle és az egyik nadrágszáram oldala lett vizes. Mondjuk ennek se örültem annyira, ugyanis nem hoztam haza magammal a teljes nadrágkészletemet, így a pótlás némi nehézségekbe ütközött volna, ha a ruházatom komolyabb háborús sérüléseket szenved. Szerencsére erre nem került sor.
A folytatáshoz Budakalászra mentünk ki, ahol szintén egy egész őrs várt minket. (A sárkányfüvek, vagyis a legfiatalabb kiscsajszik.) Mivel problémánk volt a vízzel (Budakalászon az összes közkút zárva volt), észrevettek minket, amikor még a vízzel vacakoltunk (Keke autós szerszámkészletével bírtunk végül működésre egy közkutat). Bár a csajszik már számítottak ránk, nem készültek ellentámadással, csak a kertben próbáltak elbújni, természetesen hamar megtaláltuk őket - a folytatást a kedves olvasók fantáziájára bízom. (Rommá :)))
Az utolsó fejezet aztán - a még kitartó kemény maggal - nálunk következett, itt a húgom volt az áldozat. Sajna nem tudtunk teletankolni (csak a fal melletti kis csap működött, de nem volt rajta slag), de így is ronggyá áztattuk - én a terasz felől mentem elé, mire azt hitte mindenki onnan jön, és kirohant az első ajtón, egyenest a többiek vödrei elé (én meg kizártam közben :))
Ugyan Bogschéknál, Badacsonyiéknál és a többi régi csatahelyen ezúttal nem jártunk, de azért így is megvolt egy lightosabb harc-fíling. Persze a fiatal generációnak még tanulni kell kicsit. :)

Este elmentünk még Renével meglocsolni Kincet és kedves családját :). Kinc már hónapok óta, amióta ez az egész felmerült, végig azon parázott, hogy ugye nem fogjuk őt hideg vízzel, vödörrel lelocsolni, mert az milyen gáz. Ennek fényében kevésbé brutális fegyverzetet vonultattunk fel: én a szokványos lövésre kalibrált virágspriccelőt, René pedig egy flakont vett magához a mai végső csatára. (És természetesen kölnit is, mint eddig is mindenhol.)
Kinc már egyből a kertben megkapta a magáét, amikor kijött kaput nyitni. René a teljes flakont ráküldte, az én spricnim szerencsére precíziós és takarékos céllövészetet is lehetővé tesz, így maradt munícióm a hugicákra is. :) A két hős kutya, akiktől némileg tartottunk, végül az első spriccentésemre visszavonulót fújt: Morti vinnyogva bekushadt a kutyaóljába, Pocok pedig (aki Kinc előzetes tájékoztatása szerint abszolút nem fél a víztől) a kert távoli végébe vonult vissza. A terep szabad volt - én pedig nagy élvezettel kergettem körbe a kertben a visítva menekülő Julcsit a spriccelővel :))))). Vajon mi lett volna, ha ezt a csajt a fiúkkal együtt kapjuk el? (Költői a kérdés :))
Kincéknél végül kissé tovább maradtunk, amíg megkíséreltem helyreállítani az ügyesen átállított képernyőfelbontást a számítógépükön, persze vakon, mert az általuk beállított felbontást a monitor nem volt hajlandó produkálni. Sajna nem jártunk sikerrel. De René közben jól eldumált Kinc papájával angolul. A sütik pedig nagyon finomak voltak, és a tojások is mívesek. :)

Szóval, Húsvéthétfő-projekt idén is sikerrel abszolválva. És saját veszteség nélkül. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr70395820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrzanowska3 2008.03.26. 09:01:06

Szia!
Örülök hogy jól érezted magad nálunk!:)

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.03.26. 11:21:34

Persze hogy jól éreztem magam. Mint mindig. :))
Címkék: cserkészet szabi csajdolgok
süti beállítások módosítása