<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Egy nap Fridivel

2007.11.27. 23:04 | külképviselet | Szólj hozzá!

A mai nap jelentős részét sikerült azzal töltenem, hogy végignéztem felvételről a Friderikusz által jelenlegi csatornája (és valószínűleg az egyetlen magyar tv-csatorna, amelyből még nem rúgták ki), az ATV számára Lengyelországról készített négyrészes riportműsor-folyamát. A "lengyel hét" kapcsán általánosságban Fridi régi formáját hozta, szakmailag és technikailag profi interjúkkal, a nála szokásos, meglehetős arrogáns és időnként tahó közbeszólásokkal. De nem emiatt kívánom most elsősorban cinkelni Fridit, hanem leginkább amiatt a totálisan prekoncepcionált és egyoldalú megközelítés miatt, amit ebben a riportsorozatban prezentált, és ami általánosságban jellemző a magyar médiavilágra.
Fridi és teamje azzal a prekoncepcióval érkezett anno októberben Varsóba, hogy az előrehozott választásokon épp süllyesztőbe küldött PiS-féle jobboldali kormányzati opció egy vérgázosan antidemokratikus, totalitarizmusra törő, az országot megnyomorító rezsim volt, melyet a választók most rendesen a helyére tettek, megválasztva a jó fej liberálisokat, akik majd itt meglendítenek egy varázspálcát, és egy csapásra minden szép és jó lesz. A műsorfolyam egésze gyakorlatilag ennek alátámasztásáról szólt. A megkérdezett újságírók, közgazdászok, itt élő magyarok, mind ezt szajkózták. Az embernek Magyarországról az lehetett a benyomása, hogy a lengyelek egységfrontra léptek a Kaczyński ikrek és néhány támogatójuk ellen.
Egy frászt.
A PiS-re 5 millió ember, a lengyel választók mintegy harmada szavazott.
Ők úgy látszik nem osztották a Fridi által megkérdezett szaktekintélyek véleményét.
És bár én személy szerint nagyjából egyetértek Fridi diagnózisával a Kaczyński-féle bagázzsal kapcsolatban, azért elvártam volna, hogy egy a témával foglalkozó riportműsorban azért megjelenjen ez a másik vélemény is. Fridi viszont ilyen apróságokkal, mint a lengyel társadalom egyharmada, úgy látszik nem foglalkozik. Az zavarná a képet. Azok nincsenek is, vagy ha vannak, csak statiszták. Az érveik nem érdekelnek senkit.
Íme, a magyar médiavilág. Jobbról, balról.

Mindegy, azért jó hogy egyáltalán volt ez a műsor, nem sokan foglalkoznak otthon ezzel az országgal egyáltalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr60244921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: magyar közélet magyar/lengyel
süti beállítások módosítása