<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Életképek

2009.01.19. 22:09 | külképviselet | 1 komment

Pár napja újra itthon vagyok.

Egy-egy ilyen szakmai továbbképzés jó alkalom találkozni régi barátokkal. Ma pl. nagyon jól esett elbeszélgetni Istvánnal és Barbival. Az emberek idővel változnak, és az ilyesmit könnyebb megfigyelni akkor, ha csak ritkán találkozunk. (Hú de okosat írtam, most hogy visszaolvasom :). Persze nehezebb is így, pl. így pár perc alatt nem lehet felmérni azt sem, hogy mondjuk Barbiban mennyi maradt meg a maga hiperönálló, néha nagyszájú és véresen vadfeminista módján is végtelenül aranyos csajból, akit anno megismertem. Első látásra úgy tűnik, elég sok :)) (de nyugodtan javíts ki ha tévedek, Barbi ;)).

Aztán hazafele jövet meg elgondolkodtam azon, milyen nehéz is néha humánus gesztust tenni. Jöttem hazafelé a metrón a bankból, és ahogy felszálltam, mellettem állt egy csajszi, épp letette a telefont. Rögtön látszott, hogy valami baja van, nehezen fojtotta vissza a sírást. Könnyezett is, meg általában látszott, hogy grimaszolt, elfordult az ajtó felé, hogy ne látszódjon. Kedvem lett volna ha minimális módon is, de valahogy segíteni, egy szóval hogy "fel a fejjel", vagy egy vállszorítással, vagy egy mosollyal legalább, hiszen úgyis egy perc múlva leszállunk és nagyon valószínű, hogy úgyse találkozunk többé soha. Amikor épp omlik össze a világ valaki körül, jól eshet egy ilyen gesztus. Csak hát ugye sajna elég valószínűtlen, hogy bárki is (beleértve az illető ismeretlen hölgyet) elhitte volna jelen (vagy hasonló) esetben, hogy nem egyéb hátsó szándékok forognak a fejemben, főleg tekintve, hogy jelen esetben én pasi vagyok, ő pedig nő. Így aztán letettem a dologról. Jó lenne ilyenkor egy olyan érzékszerv, amivel egyes gesztusok indítékait lehetne érzékelni. Akkor nem lenne gond. Mondjuk millió másik esetben meg épp hogy lenne, úgyhogy talán nem véletlen van így. :))))
(Már most előre kérem hölgy olvasóimat [elsősorban Téged, kedves Kinc :)] hogy tartózkodjanak a minden pasi egyetlen hátsó indítékára vonatkozó epés megjegyzésektől, köszönöm! :))

Most pedig ugye blogolgatok, és ahogy olvastam a Másik :) (vagyis Kinc) legutóbbi bejegyzéseit, azon gondolkodom már egy jó ideje, hogy mit is írhatnék akár oda hozzá kommentbe, vagy akár ide, ami elég frappáns lenne... De egyenlőre nem találtam ki, majd oda írok mégis. :)

Jó éjt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr65889806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kin(c) 2009.01.19. 23:50:21

pedig nem úszod meg!!! :P na jó nem szívatlak, de a fentiekhez fűzve, egyszer pont villamoson mentem és egy csaj iszonyat könnyezett/sírt, nem hangosan, nem feltűnően, de elég sok zsepit elhasznált, és láttam kifogyott, sok mindent szerettem volna mondani neki, vagy segíteni valahogy, de nem az én dolgom, lehet nem szeretné, ezért adtam neki egy zsepit, mert az jól jött neki és benne volt a kívánt gesztus, láttam, h értékelte
-bocs a lapos stílusért elég késő van ilyenkor nem tudom elég jól kifejezni magam...
Címkék: filó
süti beállítások módosítása