<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Itthon (inverted! :))

2008.03.20. 12:03 | külképviselet | Szólj hozzá!

Előrebocsátom: most hogy itthon vagyok, és innen írogatok, megváltozott a viszonyítási rendszerem. Az itthon és otthon kategóriák ugyebár helyzetfüggően relatívak, ennek megfelelően változik a jelentéstartamuk. Szóval ebben a postban (és még talán néhány következőben) az itthon és az otthon fogalma megcserélődik.

Szóval tegnapelőtt este elhagytam Varsót - az elsők közt, akik menetrendszerű járat utasaiként a fű alatt megnyitott új terminált vették igénybe. A terminál nagyon szép és abszolút világszínvonalú - lesz, ha majd minden működik már. Egyébként Mariusz múltkori bennfentes információi annyiban nem voltak helytállóak, hogy az utashidak működtek már elvileg, így buszozás nem volt. Viszont az egyórás késést annak köszönhettük nagyrészt, hogy a mi konkrét utashidunk csak elvileg működött. Illetve részben - mert kitolni még ki tudták a géphez, az utasok ki és be is szálltak rendesen. De aztán, amikor a gép már indult volna, sehogy se sikerült visszahúzni. Kb. fél óra ácsorgás után mondta be nekünk a parancsnok, hogy jelenleg az utashidakat kivitelező cég emberére várunk, aki majd idejön megoldani a problémát (a személyzet nem tudta, hogyan kell ilyen vészhelyzet esetén kézi erővel visszahúzni a hidat). Remek... Amikor szabadultunk végül, akkor hozzájött még mindehhez egy negyedórányi várakozás a felszállási engedélyre, úgyhogy összességében egy óra késéssel landoltam Budapesten.

Két dolog itthon sajnos azonnal feltűnik a magamfajta hazatérő expatnak: rossz a hangulat és drágaság van. Mindenki panaszkodik (a család szerencsére csak óvatosan, mert már a múltkor volt ebből vitám velük - ha már hazajövök, nem biztos hogy csak a végtelen panaszáradatot szeretném hallani, aminek a jogosságát amúgy abszolút nem vonom kétségbe). Aztán tegnap Kinccel a Cserfalvinál egy tucat pogácsáért meg két fagyiért kb. másfélszer annyit fizettünk, mint amennyibe ez Varsóban került volna. Az ember a bőrén érzi mindazt, amiről a médiában olvas, csak épp a másik oldalról.

Most befejezem (nemsoká jön Kinc :)), de majd folytatom még a "Magyarországi Impressziók" leírását - szerencsére a nettel nincs gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr89389129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: magyar szabi
süti beállítások módosítása