<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Silesia 2008 tudósítás 3 rész

2008.08.03. 09:32 | külképviselet | 1 komment

2008. augusztus 3., 09:32

Hurrá, Tomek kombinált nekem magyar billentyűzetet. :)

A tegnap este a program szerint egy karaoke-partival ért volna véget. A lebonyolítással megbízott megfejtőnek sok gondja akadt: a kezdési időpont előtt fél órával közölték vele, hogy megváltozik a helyszín, valamint hogy kellene szereznie a szokvány angol és lengyel dalok mellé magyar, cseh, szlovák stb. slágereket is. Nálunk kötött ki az irodában, úgyhogy a koraeste rohammunkában való slágerkereséssel telt. A DC és a youtube bevetésével végül sikerült prezentálnom 8 magyar slágert videófájlban, hurrá.
Ezek után elkezdődött a program, és egy olyan ürgét raktak oda csinálni a zenét, aki egy szót sem tud angolul, és nem tudott senkivel kommunikálni, emellett nem ismerte fel a magyar számokat. Ezért aztán enyhén cink volt, amikor bemondták, hogy akkor most egy magyar szám következik, és jöjjenek a magyarok fel a színpadra énekelni, a pacák meg némi kínos szünet után az American Pie-t nyomta be... Én amikor meghallottam hogy magyar zene jön, kirohantam a színpadhoz meghallgatni a mieinket, erre bumm. Szerencsére a "főkaraokis" észrevett a tömegben és értem küldött, mire Madonna lefutott odaértem és beküldtem a KFT: Afrikát. :) Később még egy magyar számot akartunk (Edda: A Kör), össze is szedtem a 831-es kemény magot (Karesz és Döbi) hogy felmegyünk énekelni, de ekkor elkezdett zuhogni az eső, és erre lefújták a rendezvényt. (Az embereket ez mondjuk nem zavarta: tovább ugráltak, énekeltek és táncoltak az esőben a színpad előtt még egy jó ideig.)

Most vasárnap van és nemsoká ökumenikus istentisztelet lesz egy rakat püspökkel és egyéb meghívottal, én pedig ma egésznapos protokoll-ügyeletben vagyok. Egyenlőre még nem érkeztek meg, pedig pár perc múlva már kezdődne...

2008. augusztus 3., 14:16

Az elmúlt órákban igen jól elvoltunk. Tomekkel és Sebastiannal először pár órán át őriztünk egy süteménnyel rakott asztalt, nehogy a résztvevők vagy a darazsak hozzányúljanak a VIP-ek kínálásához kikészített dolgokhoz. A darazsakkal több gondunk volt, de felállítottunk egy darázscsapdát és aktívan vadásztunk rájuk. A vendégek (köztük a katowicei érsek és egy képviselő asszony) persze, mint kiderült, egy másik bejáraton mentek be, így az egész kaja ott maradt. Én egy óra után kb. indítványoztam hogy tüntessük el a cuccot, de a főnökasszony úgy döntött hogy marad. Végül aztán ebédidő körül egy másik illetékes megfejtő úgy döntött, hogy vigyük fel a cuccot az étkezdébe, mert a VIP-ek ott fognak kajálni. Felvittük egy kocsival (amibe alig fértünk bele, mert tele volt ládákkal meg a VIP-ek ebédjeivel), kipakoltunk - és kiderült, hogy a VIP-ek már mindjárt itt vannak, a kajaosztó team pedig sehol... Szerencsénkre épp ott sétált el mellettünk 2 ma szabadnapon lévő protokollos kolléga, és  - szintén nagy szerencsénkre - mindketten egyenruhában. Befogtam őket, és előkészítettük a kaját, megetettük a VIP-eket és - szokás szerint - szűk protokollos körben eltüntettük a kaja és a sütemények maradékát. :) Közben ismét zuhogni kezdett az eső, és a kajához kinn sorban álló gyerekek megszállták a nagy ebédlősátrat - pillanatokon belül óriásira hízott a tömeg. Úgyhogy amint elállt, menekültünk a maradék kajával a protokollirodába. :) Most már süt a nap, meleg van (az esőre csak a marha nagy pára a és a gőzölgő talaj emlékeztet), egyebekben nyugodt délután ígérkezik.

Estére már meg van beszélve egy sörözés Kareszékkal... :)))

2008. augusztus 3., 18:48

Az eltelt időben regisztráltunk pár tucat későn érkezett emberkét, aztán készült néhány fotó egy tűzoltó daruskocsi kosarából. Először mindenkiről, aztán altáboronként, aztán országonként. Altábori pólókban voltunk, úgyhogy mi szépen beálltunk piros-fehér-zöld színekbe, oldalt a fekete és a sárga pólósokkal. Biztosan jól néz majd ki. :)
Most vacsora, aztán esti program.

Folyt. köv. (remélem)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr84598175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V.E. 2008.08.04. 16:08:10

Kösssz! Jól esik olvasni, és tudni, hogy mik vannak????
Címkék: cserkészet szabi silesia
süti beállítások módosítása