<

Külképviselet

Otthon Itthonról nézve...

Elöljáróban

Kedves Olvasóim!
Ez itt egy blog, vagyis internetes napló, és nem nagykövetségi honlap!
A név egyezősége csupán véletlenszerű. Az ezen az oldalon megjelenő tartalom kizárólag magánemberként írott véleményem, elgondolásaim és általános mondanivalóm gyűjteménye, amely semmilyen módon nem tükrözi semmiféle magyar külképviselet, sem a magyar külügyi kormányzat, vagy bármely egyéb állami szerv hivatalos álláspontját. A blogban szereplő személyek és történések kapcsolata a valósággal áttételes és erősen szubjektív.



Magyarul - szürke

Po polsku - jasnobrązowe

In English - light green

Utolsó kommentek

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • V.E.: "Az egyik szemem sír, a másik meg nevet" Engedtessék meg nekem. Boldog vagyok, hogy együtt vagyunk... (2009.08.25. 17:05) ...és vége.
  • Kin(c): hüpp-hüpp máris hiányzik... szerettelek olvasni...mégha annyiszor le is húztál... jó lenne ha írná... (2009.08.25. 09:30) ...és vége.
  • Kin(c): huh...ale styl... obecnie nie podzielam Twojego entuzjazmu i zachwytu wobec Waw... szczególnie po ... (2009.08.25. 09:08) Warszawa, moja kochana...
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • nick grabowski: mondd, hogy lesz új blog (2009.10.29. 22:29) ...és vége.
  • V.E.: Ja to dobrze rozumiem. Nie jestem polka, ale w ostatnich dniach mojego stalelgo pobytu w Warszawie... (2009.08.25. 17:19) Warszawa, moja kochana...
  • Kin(c): most viszont Te nem vagy itt és nekem nem kellemes ez... (2009.08.25. 09:05) Last day
  • Gyopár&Csom: Agár és Meli itt is jártak, de akkor még volt velük Zsiráf és Pingvin. Imádom a Kapisztránokat! (M... (2009.08.18. 10:05) Alighanem az utolsó előtti bejegyzés...
  • külképviselet: Eleinte én is így voltam ezzel, úgy kellett kifejlesszem magamban a képességet, hogy - vicces dolg... (2009.08.07. 21:26) Vicces feliratok lengyelországból 8.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jukebox :)





Nagy testvér figyel!

Ahonnan jösztök...



...ide :)



CURRENT MOON

Továbbra is függőben :s

2008.11.14. 09:55 | külképviselet | 4 komment

Ismét jelentkezik a civilizációtól elvágott hajótörött :). Helyzetjelentés: az új kecó egyre otthonosabb, de még mindig hibádzik ez-az.
Első körben: a bútor nagy része. A ruháim pl. továbbra is bőröndökben, hátizsákokban, zacskókban és dobozokban "laknak". A második bútor-kört ugyanis a nagykövetségi kisbusz hivatott hazaszállítani. Múlt héten a Gyurcsány-féle delegáció (V4 csúcs) miatt a kisbuszba beszerelték az üléseket és kitakarították, ezért az a döntés született, hogy a bútorszállítás csúszik, részint azért, mert az üléseket nehéz ki- és beszerelni (ami érthető), részint azért, hogy "a bútorokkal ne koszoljuk össze a kocsit" (by Zsuzsa - ez viszont szvsz. baromság, de ez van). Gyurcsány után hétfőn Sólyom érkezett, szintén delegációval, úgyhogy az ülések maradtak, OK. Szuper hogy kifogom az utóbbi 10 év legnagyobb sűrűségű felsőszintű látogatás-invázióját. Végül aztán kedden Sólyom is elrepült - viszont kiderült, hogy a kisbuszt sürgősen le kell vizsgáztatni, és azt csak ülésestül lehet. Vizsgaidőpont jövő hétfő. Király. 2 és fél hét dobozokban és bőröndökben. A mostani bútorszállítási célidőpont jövő kedd. Kiváncsi vagyok, addig milyen újabb halasztási indokok fognak felmerülni. :s
Másodsorban: mint azt a korábbi blogfrissítési tempóhoz szokott állandó olvasóim bizonyára sejtik, otthon továbbra sincs net. A tulaj a megbeszélteknek megfelelően megjelent ugyan hétfőn egy modemmel (ideiglenesen, amíg a lenti irodából felvezetik a netet), amit megkíséreltünk felinstallálni, de az eredmény csak mindenféle "critical error" és hasonló lett, a rendszert nem lehetett működésre bírni. Elvileg szerdára ígért a tulaj valami újabb ideiglenes megoldást, de egyenlőre semmi. A végleges megoldás még 2 hét. :s

Ami még említésre méltó az elmúlt hétből:

Megvolt a magyar-lengyel kisebbségi cserkész konferencia. Szerintem jól sikerült aránylag, bár a közvetlen kommunikációval voltak nehézségek. Sikerült ugyan elég tolmácsot összeszednem, és zökkenőmentes volt a konferencia-program, de az emberek egymás közti informális beszélgetései nehezen mennek tolmáccsal, angolul pedig csak kevesen beszéltek sajnos. Mindezzel együtt is mindenki sikeresnek ítélte a találkozót, nagyon is, voltak akik egyenesen "rendkívüli" és "történelmi" jelzőkkel dobálództak (mint például ebben a sajtóbeszámolóban). Én ezzel azért óvatosabb vagyok, meglátjuk, lesz-e bármilyen irányban folytatás a megcélzott 3 közül (vagyis további kisebbségi együttműködés, lengyel összcserkész fórum, előrelépés a WOSM felé a kisebbségi cserkészet tagsága ügyében). Mindenesetre siker, hogy a találkozó egyáltalán létrejött (4 éve dolgoztam rajta), jelen volt a meghívottak többsége (10 szövetség a 13-ból, plusz a WOSM magas szintű képviselője), elfogadtunk egy közös nyilatkozatot a WOSM felé, a lengyelek elkezték összerakni a saját ernyőszervezetüket, és megfogalmazódott az igény a folytatásra is. A szervezés pedig tényleg szuper volt, ezúton is köszönet Kismedvének és az SZMCS-nek. Bizakodjunk. :)

A hivatalban zajlik az élet: tart a varsói magyar baby-boom (újabb baba jött anyakönyvezésre - még idén megszületik újabb 2, ha minden jól megy), volt pár útlevélkérelem és hitelesítés. Kedden pedig - ami itt nemzeti ünnep - otthon voltam, és, természetesen, pakoltam. De már legalább látszik némi eredmény. :)

Ígérem, megpróbálok hétfőtől újra naprakész lenni, innen a melóból egyenlőre. Jó hétvégét!

Ui. Mint látjátok, végül betettem a Jukebox-ba az eddig "elkészült" 2 deezer.com-os playlistemet is (még egy harmadikat tervezek a klasszikus elektronikának). Ja és közeledünk az 5000 látogatáshoz! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mission.blog.hu/api/trackback/id/tr39768424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ríl 2008.11.16. 20:43:31

A kissebbségi konferenciához gratulálok! Reméljük lesz folytatás.
Egy technikai megjegyzésem volna a bloghoz. Az ilyen különálló -és nem mellesleg igen fontos - híreket szerintem célszerűbb volna külön postba rakni, mert most pl nagyon keverednek a magánéleti beszámolóiddal. Mármint arra gondolok, hogy pl ezt a cserkészes hírt sok helyre be lehetne linkelni, de természetesen így egy hosszabb blogbejegyzésből már nem olyan könnyű kibogarászni/hivatkozni rá.

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.11.20. 10:32:27

Hali!
Igazából nem tudom mennyire célom nekem az, hogy sokfelé belinkeljenek... Ezt a blogot inkább az ismerőseimnek írom, hogy tudják mi van velem "itt a távolban", és nem a látogatottsági rekordok döntögetése a célom. Az ismerőseimet meg remélem a magánéleti beszámolóim is érdeklik.
Mindenesetre Reál, ha gondolod és lenne hova belinkelned, szívesen kiszervezem egy külön postba a konferenciás beszámolót. Amúgy hova linkelnéd be?

Ríl 2008.11.20. 22:49:07

Speciel most épp nem tudom hova linkelném be, de ha olvastad ma az infón a cseróblogokból létrehozandó "hírlap" tervét, oda pl. teljesen jól beillene. De te blogod szóval tényleg ahogy jónak látod.
Meg szerintem pl a vicces konzulátusi sztorikat mint a viszérkenőcsös néni stb azt sokan elolvasnák (ha megtudják hogy van ilyen) ezért is jó a blog.hu post-ajánlója (bár most a reklámok bevezetésével kicsit tönkreteszik) és emiatt sztem az ilyenek jobb ha külön postban vannak. De mondom ez csak magánvélemény.

külképviselet · http://mission.blog.hu/ 2008.11.21. 10:37:24

Igen olvastam az infón a dologról, jó ötlet, és ez engem is arra indít, hogy a jövőben jobban tagoljam a dolgokat. Főleg ha már lesz otthon net, és lesz időm többet szöszölni a bloggal, mert innen a melóból örülök, ha van időm beömleszteni mindent és viszlát...
Címkék: általános cserkészet költözködés
süti beállítások módosítása